Playlist. 013

1. În ultimele luni, la Cirkular s-a lucrat alături de Adame Wolf la un EP frumos și personal și pop și tot ce trebuie. 4 piese sunt gata pentru 2021, iar în pregătirea lansării proiectului în formula live, Mădălina își caută chitarist, toboșar și clăpar, preferabil din București. Dacă-ți place muzica ei și crezi că vă potriviți ori dacă știi pe cineva care ar putea fi interesat, scrie-i cât de repede. Cele 4 piese sună minunat și credem tare că proiectul ăsta o să crească frumos — Mădălina e un zvâc constant de ambiții minunate. One more thing: în caz că-ți lipsește experiența, să nu lași asta să te intimideze. Important e să fii superdedicat(ă) muzicii tale. Cu emoțiile o să lucrați dimpreună la timpul potrivit. Succes & inspirație!

Adame Wolf x Cirkular.jpg

2. Departamentul Gălăgie de la Cirkular salută entuziast compilația internațională The Breaks - 5 Way Split, co-lansată fix acum 1 săptămână de o alianță de 8 labeluri, printre care și labelul-prieten Beach Buddies Records. Favorite: impromptu-ul post-punk/metal Mula Bercakap, de la Piet Onthel, din Malaezia, și zguduitoarea Willow a bucureștenilor de la Bastos. Ascultă-l aici. Not safe for neighbours.

3. Live-ul acesta sublim, după care poate veni liniștit decembrie. Mulțumiri, Anda, pentru încă o obsesie!

4. Uite c-am ajuns și aici: de curând s-a lansat Muzeul Rock din România, o arhivă digitală a fenomenelor culturale rock, pop și folk din România. O inițiativă a platformei muzeale PostModernism Museum și a istoricului muzical Doru Ionescu, Muzeul Rock include deocamdată, printre multe altele, arhive de la Cenaclul Flacăra, Club A sau de la Casa de Cultură Preoteasa din București, cu tot felul de partituri și scrisori și setlisturi vechi, o secțiune dedicată femeilor din muzica rock din România (Catena e FORȚĂ!), afișe ridicole din anii ’90 sau acest spectaculos amplificator de chitară improvizat dintr-un radio vechi cu lămpi și care poate fi vizualizat de jur-împrejur, 360° (aș vrea să știu povestea lui). Ambițios, pe alocuri stângace, un proiect-mamut încă în lucru, Muzeul e musai de explorat — sunt tot felul de lucruri faine ascunse prin colțuri pentru cine are răbdare să caute prin interfața-i învechită. Îl găsești în întregime aici.

5. De cumva ți-e dor de vizualizatorul bătrânului Winamp, care ne-a colorat reuniunile și petrecerile de apartament înainte ca proiecțiile din cluburi să fie cool, află că există ceva asemănător, care poate fi sincronizat cu contul tău Spotify. Îi zice Kaleidosync și e fel de epileptic și multicolor precum strămoșul său.

6. Se pare că e mare nebunie să fii octapadist în comunitatea muzicală indiană — deja clasicul controller MIDI de percuție Octapad e un adevărat fenomen în sudul Asiei, putând fi lejer numit TR-808-ul Indiei. De citit un articol de la Roland fățiș comercial, dar foarte interesant. Dacă nu, pe aceeași platformă Roland Articles, un interviu cool cu METZ. METZ sunt tot timpul cool.

7. Dac-ai fost vreodată curios să vezi ce mufarine aveam în copilărie, Andrei, Lazi y moi, aruncă un ochi pe coperta ultimului Cirkular Weekly. Și de cumva îl și asculți, spune-ne după: E și mixtape-ul ăsta la fel de trist și nostalgic ca precedentul? Da? Perfect!


Previous
Previous

Playlist. 014

Next
Next

Mixing 002. Heion și localizarea spațială