Jack Grace. Daydreaming
Lansat în această toamnă, Daydreaming e un single puternic temperat, al doilea în 2020 pentru australianul Jack Grace, după vibrantul A Ribbon, dezvăluit în iunie. Pe fondul unor beaturi discrete, aproape minimaliste, Daydreaming înşiră, acompaniind linia de chitară, lină și netulburată, progresii blânde de pian ce se întind somnoros, ca o ceață peste mix. Printre, vocea australianului: aproape șoptită, caldă, ușor elegiacă.
Daydreaming surprinde prin felul curat în care Jack a reușit să orchestreze o piesă cu setup inițial simplu, doar o chitară + o voce (dacă e să ne luăm după making oful schițat, intimist al piesei sau după varianta live a acesteia cântată pe un acoperiș singuratic din Paris), prin grija cu care lasă suficient loc, pe de o parte, instrumentației aerisite, şi, pe de alta, vocii sale blânde.
Piesa a fost scrisă de Jack acasă, în Australia, în timpul unei călătorii pe coasta de nord, și apoi înregistrată anul trecut departe, într-o căbănuță, undeva sus în Alpes-de-Haute-Provence, în mijlocul unui peisaj idilic. O geografie ideală, parcă menită să amplifice versurile ce vorbesc despre latitudine, detaşare, dor: Feels like there’s nobody out here / Another drop in the ocean / Another star in the desert / Guess you could say that I miss you.
Pentru ascultători & iubitoare de Elbow (Jack aduce puțin a Guy Garvey, minus ceva ani buni & alcool), Junip (îl văd pe José González făcând un cover amplu piesei ăsteia) sau Nearly Oratorio (proiectul personal al lui Simon Lam, jumătatea Kllo, cel care altminteri a și masterizat Daydreaming).
Bonus: un cover superbissim al lui Jack la Slow Burn, piesa cântăreței de country pop Kacey Musgraves, care deschide albumul din 2018 al acesteia, Golden Hour, răsplătit cu 4 premii Grammy. Originala, aici.
Daydreaming poate fi ascultată pe Spotify și Apple Music. Urmărește-l pe Jack Grace pe Facebook și Instagram.